Glutén-, liszt-, laktózmentes csokoládétorta gyorsan

Egy újabb kedvencünk lett csokoládétorta kategóriában. Nálunk fagylalt került mellé, a tetejére pedig reszelt csokoládé, porXukor és kezeletlen héjú citromhéj, de akár felvert tejszínhab és friss gyümölcsökkel is kínálható!

A glutén-, liszt-, laktózmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

200 gramm glutén-, laktózmentes csokoládé

125 gramm laktózmentes vaj

125 gramm cukor v. 150 gramm eritritol

50 gramm kukoricakeményítő (maisena) +1 ek a formához

4 nagy tojás

1 kk vaníliaaroma

tetejére reszelt csokoládé, reszelt kezeletlen héjú citromhéj, porXukor

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkció).

Az apróra tört csokoládét és a vajat – egy lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett).

Ezalatt a tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá, a sárgájákat az édesítővel/cukorral keverjük habosra.

Csurgassuk a sárgájákhoz a megolvasztott csokoládét, és a kukoricakeményítőt. Keverjük össze, majd óvatosan forgassuk össze a felvert fehérjehabbal is.

Öntsük egy 22 centiméteres (vajazott, keményítőzött) kapcsos tortaformába a masszát, és előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre!

Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd reszelt csokoládéval, citromhéjjal és porXukorral megszórva kínáljuk!

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz hozzám!

 

 

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »