Egy újabb kedvencünk lett csokoládétorta kategóriában. Nálunk fagylalt került mellé, a tetejére pedig reszelt csokoládé, porXukor és kezeletlen héjú citromhéj, de akár felvert tejszínhab és friss gyümölcsökkel is kínálható!
A glutén-, liszt-, laktózmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
200 gramm glutén-, laktózmentes csokoládé
125 gramm laktózmentes vaj
125 gramm cukor v. 150 gramm eritritol
50 gramm kukoricakeményítő (maisena) +1 ek a formához
4 nagy tojás
1 kk vaníliaaroma
tetejére reszelt csokoládé, reszelt kezeletlen héjú citromhéj, porXukor
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkció).
Az apróra tört csokoládét és a vajat – egy lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett).
Ezalatt a tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá, a sárgájákat az édesítővel/cukorral keverjük habosra.
Csurgassuk a sárgájákhoz a megolvasztott csokoládét, és a kukoricakeményítőt. Keverjük össze, majd óvatosan forgassuk össze a felvert fehérjehabbal is.
Öntsük egy 22 centiméteres (vajazott, keményítőzött) kapcsos tortaformába a masszát, és előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre!
Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd reszelt csokoládéval, citromhéjjal és porXukorral megszórva kínáljuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: