Glutén-, laktózmentes csokoládétorta fél óra alatt

5 hozzávaló, és fél óra kell csak ehhez az egyszerűen, könnyen elkészíthető csokoládétortához.

Nálam 18 centis tortaformában sült, így szép magas lett, de akár 20 centis formában is elkészíthetitek!

A glutén-, laktózmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

250 gramm glutén-, laktózmentes csokoládé

100 gramm laktózmentes krémsajt

15 gramm kukoricakeményítő (maisena)

80 gramm eritritol vagy 65 gramm cukor

4 nagy tojás

tetejére: porcukor/porXukor, kezeletlen héjú citrom (elhagyható!)

 

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses funkció).

Az apróra tört csokoládét és a krémsajtot – egy lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett).

Ezalatt a tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá, a sárgájákat az édesítővel/cukorral keverjük habosra.

Csurgassuk a sárgájákhoz a megolvasztott csokoládét, és a kukoricakeményítőt. Keverjük össze, majd óvatosan forgassuk össze a felvert fehérjehabbal is.

Öntsük egy 18 centiméteres szilikon tortaformába a masszát, és előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre!

Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd reszelt csokoládéval, citromhéjjal és porcukorral megszórva kínáljuk!

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »