Chez Sandra

Glutén-, laktózmentes csokoládétorta fél óra alatt

5 hozzávaló, és fél óra kell csak ehhez az egyszerűen, könnyen elkészíthető csokoládétortához.

Nálam 18 centis tortaformában sült, így szép magas lett, de akár 20 centis formában is elkészíthetitek!

A glutén-, laktózmentes diétákban fogyasztható!

 

GM_LM_CSOKITORTA_ALLO

 

GM_LM_CSOKITORTA_ALLO_2

 

HOZZÁVALÓK

 

250 gramm glutén-, laktózmentes csokoládé
100 gramm laktózmentes krémsajt
15 gramm kukoricakeményítő (maisena)
80 gramm eritritol vagy 65 gramm cukor
4 nagy tojás

tetejére: porcukor/porXukor, kezeletlen héjú citrom (elhagyható!)

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses funkció).
Az apróra tört csokoládét és a krémsajtot – egy lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett).

Ezalatt a tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá, a sárgájákat az édesítővel/cukorral keverjük habosra.

Csurgassuk a sárgájákhoz a megolvasztott csokoládét, és a kukoricakeményítőt. Keverjük össze, majd óvatosan forgassuk össze a felvert fehérjehabbal is.

Öntsük egy 18 centiméteres szilikon tortaformába a masszát, és előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre!

Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd reszelt csokoládéval, citromhéjjal és porcukorral megszórva kínáljuk!

 

GM_LM_CSOKITORTA_FEKVO

cs_fb

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!