5 hozzávaló, és fél óra kell csak ehhez az egyszerűen, könnyen elkészíthető csokoládétortához.
Nálam 18 centis tortaformában sült, így szép magas lett, de akár 20 centis formában is elkészíthetitek!
A glutén-, laktózmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
250 gramm glutén-, laktózmentes csokoládé
100 gramm laktózmentes krémsajt
15 gramm kukoricakeményítő (maisena)
80 gramm eritritol vagy 65 gramm cukor
4 nagy tojás
tetejére: porcukor/porXukor, kezeletlen héjú citrom (elhagyható!)
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses funkció).
Az apróra tört csokoládét és a krémsajtot – egy lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett).
Ezalatt a tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá, a sárgájákat az édesítővel/cukorral keverjük habosra.
Csurgassuk a sárgájákhoz a megolvasztott csokoládét, és a kukoricakeményítőt. Keverjük össze, majd óvatosan forgassuk össze a felvert fehérjehabbal is.
Öntsük egy 18 centiméteres szilikon tortaformába a masszát, és előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre!
Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd reszelt csokoládéval, citromhéjjal és porcukorral megszórva kínáljuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: