Töltött gömbcukkini 2. (LOW CARB, MINDENMENTES*)

Nem csupán finom, hanem igen mutatós is a töltött gömbcukkini. Ha pedig a hagyományos zöld helyett sikerül sárgát találni az külön jó! Nálam most egy kevés ledarált pulykamell került bele töltelékként, de készült már lecsóval töltve is!

*Low carb, mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

HOZZÁVALÓK

4 db gömbcukkini

300 gramm pulykamell

50 ml száraz fehérbor

50 ml víz

1 vékonyabb szál póréhagyma

1 gerezd fokhagyma

4 tk szárított oregáno

só, bors,

késhegynyi őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. (Ha actifryben sütjük természetesen ezt nem kell).

A cukkiniket alaposan mossuk, majd szárítsuk meg. A tetejét éles késsel vágjuk le, majd a belsejét karalábévájóval vagy egy teáskanállal kaparjuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, és tegyük félre.

A pulykamellet a kikapart cukkini belső részével, a megtisztított póréhagymával és fokhagymával együtt daráljuk le. Ízesítsük a fűszerekkel, majd alaposan forgassuk össze.

Ezzel a masszával töltsük meg a cukkinigömböket, majd vagy

1. tegyük egy actifry alsó edényébe mellérakva a kalapokat is, szórjuk meg egy evőkanál 1-1 teáskanálnyi oregánoval, öntsünk alá 50 ml száraz fehérbort és 50 ml vizet és 20 perc alatt süssük készre.

2. tegyük egy hőálló tálba melléhelyezve a kalapokat is, majd öntsünk alá kb 50 ml száraz fehérbort és 50 ml vizet, fedjük le alufóliával és 200°C-os sütőben süssük 30 percig. Vegyük le az alufóliát és süssük még további 8-10 percig.

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »