Nem csupán finom, hanem igen mutatós is a töltött gömbcukkini. Ha pedig a hagyományos zöld helyett sikerül sárgát találni az külön jó! Nálam most egy kevés ledarált pulykamell került bele töltelékként, de készült már lecsóval töltve is!
*Low carb, mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
4 db gömbcukkini
300 gramm pulykamell
50 ml száraz fehérbor
50 ml víz
1 vékonyabb szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
4 tk szárított oregáno
só, bors,
késhegynyi őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. (Ha actifryben sütjük természetesen ezt nem kell).
A cukkiniket alaposan mossuk, majd szárítsuk meg. A tetejét éles késsel vágjuk le, majd a belsejét karalábévájóval vagy egy teáskanállal kaparjuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, és tegyük félre.
A pulykamellet a kikapart cukkini belső részével, a megtisztított póréhagymával és fokhagymával együtt daráljuk le. Ízesítsük a fűszerekkel, majd alaposan forgassuk össze.
Ezzel a masszával töltsük meg a cukkinigömböket, majd vagy
1. tegyük egy actifry alsó edényébe mellérakva a kalapokat is, szórjuk meg egy evőkanál 1-1 teáskanálnyi oregánoval, öntsünk alá 50 ml száraz fehérbort és 50 ml vizet és 20 perc alatt süssük készre.
2. tegyük egy hőálló tálba melléhelyezve a kalapokat is, majd öntsünk alá kb 50 ml száraz fehérbort és 50 ml vizet, fedjük le alufóliával és 200°C-os sütőben süssük 30 percig. Vegyük le az alufóliát és süssük még további 8-10 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: