Quinoás zöld lencsesaláta (LOW CARB, MINDENMENTES*)

Az idei év nagy slágere nálunk ez a könnyen, gyorsan elkészíthető quinoás zöld lencsesaláta. Ehető akár magában, de akár frissen sültek mellé köretként is!

A zöld lencsét barna társával ellentétben nem kell áztatni, elég sós vízben fél óra alatt készre főzni!

 

Low carb, és *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

HOZZÁVALÓK

200 gramm zöld lencse

100 gramm quinoa

1 nagyobb paradicsom

kb negyed kígyóuborka

2+1 ek olívaolaj

1 ek balzsamecet

1 babérlevél

1 vékony gerezd fokhagyma

só, frissen őrölt tarka bors

ELKÉSZÍTÉS

A megmosott zöld lencsét kb 1 liter vízben a megtisztított fokhagymagerezddel és a babérlevéllel főzzük meg.

Ezalatt készítsük el a quinoát! (Én ugyanúgy készítem mint a rizst) Egy szűrőben mossuk meg a quinoát, majd kb egy evőkanálnyi olívaolajon picit pirítsuk meg. Öntsük fel dupla mennyiségű vízzel, és alacsony hőmérsékleten fedő alatt 10-12 perc alatt (érdemes elolvasni a csomagolás hátán mennyi idő kell neki!) főzzük készre

A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk nagyon apró pici kockákra! Tegyük egy tálba, öntsük hozzá az olívaolajat és az ecetet, majd ízesítsük a fűszerekkel. Keverjük össze, végezetül adjuk hozzá az időközben megfőtt zöld lencsét és a quinoát is. Forgassuk össze, ízlés szerint fűszerezzük tovább ha szükséges!   

 

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »