Zöldséges májsült 20 perc alatt (LOW CARB, MINDENMENTES)

Gyorsan, egyszerűen, alig fél óra alatt elkészíthetünk ebédre, vagy akár vacsorára is egy ízletes fogást. Semmi másra nincs szükség hozzá, csak egy serpenyőre és néhány hozzávalóra! Nálam most gomba, hagyma, olívabogyó és paradicsom került bele. De el tudom képzelni brokkolival, zöldborsóval, spárgával, cukkinivel is. Épp mi van otthon.

Low carb, mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

 

 

HOZZÁVALÓK

 

350 gramm (szárnyas)máj

150 gramm csiperkegomba

1 marék zöld olívabogyó

1 nagyobb paradicsom

2 ek olívaolaj,

1 fej új(főző)hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek provence-i fűszerkeverék

1 db babérlevél

só, frissen őrölt tarka bors

 

ELKÉSZÍTÉS

A májakat és a zöldségeket tisztítsuk meg. A gombákat vágjuk négybe, a hagymát és az olívabogyót daraboljuk vékony cikkelyekre. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a zöldségeket (paradicsom kivételével!) és a májat. Ízesítsük a fűszerekkel, majd fedő alatt párszor megkevergetve közepes hőmérsékleten süssük készre kb 10-12 perc alatt. Ha kész, adjuk hozzá az időközben apróra darabolt paradicsomot, alaposan forgassuk össze, és hagyjuk fedő alatt állni még 2-3 percig.

Quinoával vagy rizzsel tálaljuk!

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »