A tavalyelőtti lime-os sajttorta, és a tavalyi hűsítő epertorta után idén kakaós mogyorótortát készítettem, tetején egy vékony rétegű piros gyümölcsös krémmel, és sok-sok friss eperrel. Mivel nagyon gyorsan elfogyott, azt hiszem jól sikerült! 😉
Az elkészítése nem nagy ördöngösség, és semmilyen jártasság nem kell hozzá, előkészítéssel együtt fél óra alatt megvan a piskóta, a krém kikeverése is csak pár perc. Amire viszont időt kell szánni (3 órát minimum!) az a kötési idő. Hűtőbe téve kb ennyi idő alatt szilárdul meg a krém a tetején.
Nálam még tervben volt, hogy a tetejét megcsurgatom olvasztott mentás csokoládéval, de ez végül elmaradt. Majd legközelebb!
A LOW CARB, és a glutén-, liszt-, tej-, laktózmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
A piskótához:
125 gramm darált mogyoró
4 nagy tojás (L-es)
80 gramm eritritol v. 55 gramm cukor
3 ek magas kakaótartalmú cukrozatlan kakaópor
1 késhegynyi só
1 tk vaníliakivonat
A krémhez:
200 ml kókusztejszín
100 ml piros bogyós gyümölcs vegyesen pürésítve, szitán áttörve
1 cs. Dr Oetker expressz zselatinfix
Tetejére eper
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 170°C-ra.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét egy pici sóval verjük fel kemény habbá. A sárgáját keverjük habosra az édesítővel, majd adjuk hozzá a fehérjehabot. Óvatosan dolgozzuk össze, adjuk hozzá a kakaóport és a vaníliát is. Keverjük addig, míg egyformán kakaós nem lesz a massza, majd öntsük egy 20 cm átmérőjű szilikon tortaformába, és az előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre. (Tűpróba!)
Ha kész, hagyjuk a formában kihűlni, ezalatt készítsük el a krémet!
A kókusztejszínt öntsük egy tálba, majd verjük pár percig robotgéppel. Adjuk hozzá a zselatin fixet, és verjük tovább, pár percig míg egy sűrűbb massza nem lesz (nem kell habot kapnunk!). Keverjük hozzá a szitán áttört (magmentesített) gyümölcspürét, és alaposan keverjük össze.
Öntsük a krémet az időközben kihűlt piskótára, és tegyük hűtőbe 3 órára!
Kínálás előtt tegyük ki a tetejét friss eperrel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: