A hamburgerhez készült húspogácsa készítéséből kimaradt tojásfehérje már fel is használható ezekhez a kókuszgolyókhoz.
10 perc alatt összeállítható, a munka nagy részét a robotgép, majd utána a sütő végzi.
Egy nagy, L-es tojásfehérjéből kb 12 nagyobb golyó lesz.
A kókuszimádók nagy kedvence lesz, érdemes elkészíteni.
A low carb, glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
100 gramm kókuszreszelék + kb 20 gramm a hempergetéshez
60 gramm porcukor vagy 75 gramm porxukor
1 nagy “L”-es tojásfehérje
1 tk citromlé
1 kk vaníliaaroma
1/2 kk só
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses fokozaton)!
A tojás fehérjét verjük fel habosra a sóval keményre, majd keverés közben adjuk hozzá a citromlevet és kanalanként adagolva az édesítőt. Maximális fokozaton 4-5 percig keverjük tovább, míg egy fényes masszát nem kapunk. Végül keverjük hozzá a vaníliaaromát és a kókuszreszeléket. Egy ilyesmit kell kapni:
Ha túl lágy, adjunk még hozzá kókuszreszeléket!
Evőkanálnyi mennyiségekből formázzunk golyókat, hempergessük meg kókuszreszelékben, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé őket.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre.