Low carb, glutén-, liszt-, tejmentes sült kókuszgolyók alig fél óra alatt

A hamburgerhez készült húspogácsa készítéséből kimaradt tojásfehérje már fel is használható ezekhez a kókuszgolyókhoz.

10 perc alatt összeállítható, a munka nagy részét a robotgép, majd utána a sütő végzi.

Egy nagy, L-es tojásfehérjéből kb 12 nagyobb golyó lesz.

A kókuszimádók nagy kedvence lesz, érdemes elkészíteni.

A low carb, glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

100 gramm kókuszreszelék + kb 20 gramm a hempergetéshez

60 gramm porcukor vagy 75 gramm porxukor

1 nagy “L”-es tojásfehérje

1 tk citromlé

1 kk vaníliaaroma

1/2 kk só

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses fokozaton)!

A tojás fehérjét verjük fel habosra a  sóval keményre, majd keverés közben adjuk hozzá a citromlevet és kanalanként adagolva az édesítőt.  Maximális fokozaton 4-5 percig keverjük tovább, míg egy fényes masszát nem kapunk. Végül keverjük hozzá a vaníliaaromát és a kókuszreszeléket. Egy ilyesmit kell kapni:

Ha túl lágy, adjunk még hozzá kókuszreszeléket!

Evőkanálnyi mennyiségekből formázzunk golyókat, hempergessük meg kókuszreszelékben, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé őket.

Előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre.

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »