A “golyó” továbbra is nagy sláger nálunk. Most aszalt sárgabarackkal és mandulával készült ez a gyorsan, és egyszerűen elkészíthető édesség.
A sárgabarackot kiegészítő baracklekvár és kókusztej biztosítja a kellő nedvességet és az édes ízt is, de érdemes megkóstolni a kész masszát. Ha nem elég édes, lehet hozzáadni mézet, vagy akár kevés vízben feloldott eritritolt vagy cukrot is.
Mindenmentes, low carb, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
1 csésze szeletelt mandula (100 gramm)
1 csésze aszalt sárgabarack (180 gramm)
1/2 csésze kókuszreszelék (60 gramm)+ a forgatáshoz
3 ek kókusztej
2 ek (cukormentes) sárgabaracklekvár
1 csipet fahéj
1 kk vanília
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókat tegyük egy késes mixerbe, és pürésítsük össze. Kanálnyi adagokból formázzunk golyókat, és hempergessük meg kókuszreszelékben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: