Fahéj, csillagánizs, alma, körte nem csak illatra, ízre, is remekül passzolnak egymáshoz.
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető a következő kompót, remek kiegészítője lehet a például a karácsonyi sülteknek is.
Mindenmentes, vagyis a glutén, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
100 gramm eritritol v. 75 gramm cukor
2 db alma
2 db körte
3 db csillagánizs
1 üveg száraz fehérbor
1 rúd fahéj
1 vaníliarúd
2 db almás-fahéjas teafilter
ELKÉSZÍTÉS
A gyümölcsöket tisztítsuk meg, és vágjuk fel egyforma darabokra.
Adjuk hozzá a fehérbort, és annyi vizet, hogy ellepje a gyümölcsdarabokat. Forraljuk fel és zárjuk le. Lógassuk bele a teafiltereket, adjuk hozzá az édesítőt és a fűszereket. Fedjük le, és hagyjuk állni 20 percet.
20 perc múlva vegyük ki a filtert, és forraljuk fel. Lassú tűzön főzzük addig, míg a gyümölcsök puhává nem főnek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: