GOMBÁVAL TÖLTÖTT PULYKAMELLTEKERCS (low carb, glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes)

Kevés hozzávalóból, könnyen, egyszerűen elkészíthető finom fogást készíthetünk fél óra alatt. Remek választás akár ebédre, akár vacsorára. Bár gyorsan összekészíthető, akár előre is elkészíthetjük.

Azzal mindenképpen számolni kell, hogy a sonka sós, így nem szabad a tölteléket nagyon megsózni!

Sonkától függően, a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!

 

 

HOZZÁVALÓK

400 gramm pulykamell filé

4 db csiperkegomba

1 vékony szál póréhagyma zöld része

3 ek rizstejszín

4 szelet sonka (serrano)

2 ek petrezselyem

1 ek zsiradék (kókuszzsír)

só, őrölt tarka bors

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

 

ELKÉSZÍTÉS

A húst vágjuk négy hozzávetőlegesen egyforma szeletre, és lazán klopfoljuk ki.

A megtisztított gombát és póréhagymát aprítsuk fel, és a zsiradékon pároljuk meg. Adjuk hozzá a tejszínt, és ízesítsük a tarka borssal, pici sóval, és a petrezselyemmel.

Tegyünk le egy szelet sonkát, helyezzünk rá egy szelet pulykamellet, és a gombás töltelék negyedét. Kenjük el a tölteléket, és tekerjük fel. Készítsük el a másik három tekercset is. Tegyük az Actifry edényébe, vagy egy sütőtálba.

Sütése:

1. tegyük egy actifry sütőbe a tekercseket, szórjuk meg frissen őrölt tarka borssal és 20 perc alatt süssük készre.

vagy

2. tegyük a tekercseket egy kókuszzsírral kikent hőálló tálba, szórjuk meg frissen őrölt tarka borssal, és 180°C-ra előmelegített sütőben alufóliával lefedve süssük 15 percig. Vegyük le az alufóliát, majd süssük még további 5-8 percig.

 

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »