Kevés hozzávalóból, könnyen, egyszerűen elkészíthető finom fogást készíthetünk fél óra alatt. Remek választás akár ebédre, akár vacsorára. Bár gyorsan összekészíthető, akár előre is elkészíthetjük.
Azzal mindenképpen számolni kell, hogy a sonka sós, így nem szabad a tölteléket nagyon megsózni!
Sonkától függően, a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
400 gramm pulykamell filé
4 db csiperkegomba
1 vékony szál póréhagyma zöld része
3 ek rizstejszín
4 szelet sonka (serrano)
2 ek petrezselyem
1 ek zsiradék (kókuszzsír)
só, őrölt tarka bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A húst vágjuk négy hozzávetőlegesen egyforma szeletre, és lazán klopfoljuk ki.
A megtisztított gombát és póréhagymát aprítsuk fel, és a zsiradékon pároljuk meg. Adjuk hozzá a tejszínt, és ízesítsük a tarka borssal, pici sóval, és a petrezselyemmel.
Tegyünk le egy szelet sonkát, helyezzünk rá egy szelet pulykamellet, és a gombás töltelék negyedét. Kenjük el a tölteléket, és tekerjük fel. Készítsük el a másik három tekercset is. Tegyük az Actifry edényébe, vagy egy sütőtálba.
Sütése:
1. tegyük egy actifry sütőbe a tekercseket, szórjuk meg frissen őrölt tarka borssal és 20 perc alatt süssük készre.
vagy
2. tegyük a tekercseket egy kókuszzsírral kikent hőálló tálba, szórjuk meg frissen őrölt tarka borssal, és 180°C-ra előmelegített sütőben alufóliával lefedve süssük 15 percig. Vegyük le az alufóliát, majd süssük még további 5-8 percig.
Kommentek