MINDENMENTES őszi fügés szőlős saláta

Magában, vagy akár frissen sült húsok mellé köretként is nagyon megállja a helyét a zöldsalátából és valamilyen őszi gyümölcsből készített fogás. Jelen salátába feldarabolt füge, és szőlő került a saláta mellé, a tetejére pedig szeletelt mandulát szórtam, ami remekül kiegészítette az ízeket. Én egy kevés dióolajjal és frissen őrölt tarka borssal dobtam fel, de ha nem fontos a tejmentesség, akkor egy kevés kecskesajtot is elmorzsolhatunk rajta.

Low carb, mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

 

2 marék vegyes saláta (rukkola, madársaláta, stb…)

4 db közepes füge

2 ek szeletelt mandula

kb 6 szem rosé szőlő

2 kk dióolaj

frissen őrölt tarka bors

ELKÉSZÍTÉS

 

A megmosott és leszárított salátát lazán forgassuk össze a megmosott, leszárított és félbevágott füge és szőlőszemekkel egy tálban. Locsoljuk meg a dióolajjal, szórjuk meg szeletelt mandulával, majd őröljünk rá egy kevés tarka borsot és azonnal kínáljuk!

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »