Magában, vagy akár frissen sült húsok mellé köretként is nagyon megállja a helyét a zöldsalátából és valamilyen őszi gyümölcsből készített fogás. Jelen salátába feldarabolt füge, és szőlő került a saláta mellé, a tetejére pedig szeletelt mandulát szórtam, ami remekül kiegészítette az ízeket. Én egy kevés dióolajjal és frissen őrölt tarka borssal dobtam fel, de ha nem fontos a tejmentesség, akkor egy kevés kecskesajtot is elmorzsolhatunk rajta.
Low carb, mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
2 marék vegyes saláta (rukkola, madársaláta, stb…)
4 db közepes füge
2 ek szeletelt mandula
kb 6 szem rosé szőlő
2 kk dióolaj
frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
A megmosott és leszárított salátát lazán forgassuk össze a megmosott, leszárított és félbevágott füge és szőlőszemekkel egy tálban. Locsoljuk meg a dióolajjal, szórjuk meg szeletelt mandulával, majd őröljünk rá egy kevés tarka borsot és azonnal kínáljuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: