Már többféle kókuszkocka recept megtalálható a blogon, most egy újabbal bővült a repertoár. Egy nem is akármilyen recepttel, egy pofonegyszerű, és gyorsan elkészíthető kocka receptjével.
Azt hiszem most egy ideig ennél is maradok, sőt, legközelebb ha piskóta kell majd, akkor is ezt fogom használni.
Egy 30×20 centiméteres tepsiben sütöttem, így nem lett túl magas, de simán megforgatható volt csokoládéban. Aki magasabban szereti érdemes ennél kisebb formában sütni.
A low carb, és a glutén-, tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
A piskótához:
5 db közepes tojás
5 ek lenmagliszt
5 ek eritritol v. 4 ek cukor
1/2 tk sütőpor
A csokoládémázhoz:
2 dl kókusztej
100 gramm eritritol v. 75 gramm cukor
80 gramm cukrozatlan holland kakaó
130 gramm kókuszzsír
kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojásokat az édesítővel együtt egy robotgéppel a maximális fokozatán verjük fel alaposan (turbó fokozaton is 3-4 perc kell hozzá!), majd adjuk hozzá kanalanként a sütőporral elkevert lenmaglisztet. Öntsük, majd simítsuk egy sütőpapírral bélelt 30×20 centiméteres tepsibe a masszát, és előmelegített sütőben süssük készre kb 20 perc alatt.
Amíg sül, készítsük el a csokoládékrémet:
A kókusztejet keverjük el egy közepes lábosban a kakaóval, majd keverjük hozzá az eritritolt. Sűrűn kevergetve melegítsük fel, majd adjuk hozzá a kókuszzsírt, és keverjük míg egy homogén masszát nem kapunk. Tegyük félre, és időnként megkeverve hűtsük közepesen melegre.
Az időközben megsült tésztáról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd borítsuk rácsra, és hűtsük ki.
Vágjuk kockákra és forgassuk meg a csokoládéban majd a kókuszreszelékben.
Orulok, hogy izlett 🙂
Tegnap elkészítettem, és valami mennyei! Köszönöm a receptet!