Nem kell mindig húst enni, zöldségekből is remek raguk készíthetők. Ilyen a most következő pofonegyszerűen elkészíthető fogás is. Semmi ördöngösség nincs benne, arra azonban érdemes figyelni, hogy ne főzzük szét a zöldségeket, inkább még pont roppanós formában kerüljön tányérra!
Köretajánlóért kattints ide! >>
Mivel az alkohol hő hatására elpárolog, nyugodtan fogyaszthatják gyerekek, vagy kismamák is!
A low carb, és a mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható.
HOZZÁVALÓK
1 vékonyabb szál póréhagyma
1 marék karfiolrózsa
2 szál sárgarépa
1 marék gomba
1 marék zöldborsó (mirelit)
2 deci zöldségalaplé (vagy 1 ek szárított ételízesítő és 2 dl víz)
1 deci fehér bor
só, frissen őrölt tarka bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
2 ek aprított petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A zöldségeket tisztítsuk meg, és aprítsuk fel.
A póréhagymát kevés olívaolajon pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, a gombát, és a karfiolrózsákat. Ízesítsük a fűszerekkel (petrezselymet ne, azt csak a legvégén!), öntsük fel az alaplével, és fedő alatt közepes hőmérsékleten pároljuk 5-8 percig. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót és a fehér bort. Hagyjuk 2-3 percet főni, majd zárjuk le, és adjuk hozzá a felaprított petrezselymet is. Hagyjuk pihenni pár percet, és már kínálható is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: