MINDENMENTES mustáros sült máj

Bár szeretjük a májat, mégis leginkább resztelt májként vagy májkrémként kerül asztalra. Most sütőtálba téve, mézes-rizstejszínes szósszal nyakonöntve készült.

Ha nem szempont a tejmentesség, rizstejszín helyett tehéntejből készült tejszínnel is készíthető, de ebben az esetben érdemes egy kevés mézet, vagy édesítőt hozzáadni, mert a rizstejszín édesebb ízű mint hagyományos társa.

Érdemes elkészíteni, mert egy tényleg gyors, és egyszerű ebéd vagy vacsora lehet ez a finom, omlós májsült!

Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!



 

HOZZÁVALÓK

350 gramm csirkemáj

4 ek rizstejszín

2 tk dijoni mustár

1 ek olívaolaj

1/4 kk őrölt szerecsendió

1 kk kakukkfű

1 kk majoranna

frissen őrölt tarka bors, csipet só

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

A májakat tisztítsuk meg, majd tegyük egy kisebb sütőtálba egymás mellé.

Egy tálkában keverjük el a tejszínt a mustárral, és a fűszerekkel (a só kivételével!). Kanalazzuk a szószt a májakra, takarjuk le alufóliával, majd az előmelegített sütőben süssük 20 percig. Vegyük le az alufóliát és süssük még további 5 percig. 

Csak közvetlenül tálalás előtt sózzuk meg! 

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék:
Tovább a blogra »