Bár szeretjük a májat, mégis leginkább resztelt májként vagy májkrémként kerül asztalra. Most sütőtálba téve, mézes-rizstejszínes szósszal nyakonöntve készült.
Ha nem szempont a tejmentesség, rizstejszín helyett tehéntejből készült tejszínnel is készíthető, de ebben az esetben érdemes egy kevés mézet, vagy édesítőt hozzáadni, mert a rizstejszín édesebb ízű mint hagyományos társa.
Érdemes elkészíteni, mert egy tényleg gyors, és egyszerű ebéd vagy vacsora lehet ez a finom, omlós májsült!
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
350 gramm csirkemáj
4 ek rizstejszín
2 tk dijoni mustár
1 ek olívaolaj
1/4 kk őrölt szerecsendió
1 kk kakukkfű
1 kk majoranna
frissen őrölt tarka bors, csipet só
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A májakat tisztítsuk meg, majd tegyük egy kisebb sütőtálba egymás mellé.
Egy tálkában keverjük el a tejszínt a mustárral, és a fűszerekkel (a só kivételével!). Kanalazzuk a szószt a májakra, takarjuk le alufóliával, majd az előmelegített sütőben süssük 20 percig. Vegyük le az alufóliát és süssük még további 5 percig.
Csak közvetlenül tálalás előtt sózzuk meg!