MINDENMENTES sült csirke

A hagyományos sült csirke helyett érdemes kipróbálni a sörrel készített változatot is. A sörtől nem csak szép színt kap a csirkecomb, hanem még omlósabb is lesz. Ha van rá időnk/módunk érdemes sütés előtti este a páccal alaposan bedörzsölni a combokat, és így hagyni pár órán keresztül, hogy a fűszerek még jobban át tudják járni a húst. Ha nincs idő, a bekenés után azonnal is süthető!

Nálam most néhány zöldség (sárgarépa, gomba, stb…) is alákerült sütéskor, de akár burgonyaágyon is elkészíthetjük. Ebben az esetben a burgonyákat tisztítsuk meg, vágjuk egyenlő vastagságú karikákra, tegyük egy tepsibe, helyezzük rá a combokat, majd öntsük fel a sörrel.

Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy a “normál” sör glutént tartalmaz, így ha ténylegesen mindenmentesen szeretnénk elkészíteni, akkor gluténmentes sört érdemes használni hozzá.

Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

A páchoz:

1 kk majoranna

1 kk pirospaprika

1/4 kk őrölt fehér bors

1/4 kk őrölt szerecsendió

1 tk citromlé

1 csipet só

1 ducibb gerezd fokhagyma

2 ek olívaolaj

2 dl (gluténmentes) sör a sütéshez

4 egész csirkecomb

ELŐKÉSZÍTÉS

Egy tálba keverjük el a páchoz a hozzávalókat. A csirkecombok húsát kézzel óvatosan válasszuk el a bőrétől (nem kell leszedni!). A páccal dörzsöljük be a bőre alatt és felett is egyenletesen, tegyük egymás mellé egy tálba, alufóliával fedjük le, majd tegyük hűtőbe pár órára.

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

Sütés előtt kb egy órával vegyük elő a hűtőből a bepácolt csirkecombokat. Tegyük egy sütőtálba, öntsük fel a sörrel, és fedjük le alufóliával. Az előmelegített sütőben süssük fél órát, majd fordítsuk meg a csirkecombokat, és süssük további fél órát. Az utolsó 10 percre már vegyük le a fóliát róla, hogy szép színe legyen. Sütés közben párszor locsoljuk meg a levével!

 

 

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »