A hagyományos sült csirke helyett érdemes kipróbálni a sörrel készített változatot is. A sörtől nem csak szép színt kap a csirkecomb, hanem még omlósabb is lesz. Ha van rá időnk/módunk érdemes sütés előtti este a páccal alaposan bedörzsölni a combokat, és így hagyni pár órán keresztül, hogy a fűszerek még jobban át tudják járni a húst. Ha nincs idő, a bekenés után azonnal is süthető!
Nálam most néhány zöldség (sárgarépa, gomba, stb…) is alákerült sütéskor, de akár burgonyaágyon is elkészíthetjük. Ebben az esetben a burgonyákat tisztítsuk meg, vágjuk egyenlő vastagságú karikákra, tegyük egy tepsibe, helyezzük rá a combokat, majd öntsük fel a sörrel.
Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy a “normál” sör glutént tartalmaz, így ha ténylegesen mindenmentesen szeretnénk elkészíteni, akkor gluténmentes sört érdemes használni hozzá.
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
A páchoz:
1 kk majoranna
1 kk pirospaprika
1/4 kk őrölt fehér bors
1/4 kk őrölt szerecsendió
1 tk citromlé
1 csipet só
1 ducibb gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 dl (gluténmentes) sör a sütéshez
4 egész csirkecomb
ELŐKÉSZÍTÉS
Egy tálba keverjük el a páchoz a hozzávalókat. A csirkecombok húsát kézzel óvatosan válasszuk el a bőrétől (nem kell leszedni!). A páccal dörzsöljük be a bőre alatt és felett is egyenletesen, tegyük egymás mellé egy tálba, alufóliával fedjük le, majd tegyük hűtőbe pár órára.
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Sütés előtt kb egy órával vegyük elő a hűtőből a bepácolt csirkecombokat. Tegyük egy sütőtálba, öntsük fel a sörrel, és fedjük le alufóliával. Az előmelegített sütőben süssük fél órát, majd fordítsuk meg a csirkecombokat, és süssük további fél órát. Az utolsó 10 percre már vegyük le a fóliát róla, hogy szép színe legyen. Sütés közben párszor locsoljuk meg a levével!
De ezek szerint igen, létezik gluténmentes sör, ha posztoltad.. 😎
Én soha nem ittam szeszesitalt, de a párommal beszélgettünk pont erről, hogy sörrel állítólag gyenge, porhanyós lesz a hús, aztán eszembe jutott, hogy sajnos a sör az árpából, rozsból, malátából készül, ami búzaszármazékos.. vagyis gluténos.. de mivel én soha nem ittam szeszesitalt, nem tudom, létezik-e gluténmentes sör, ha azzal szeretnénk ilyen finomságot készíteni..
Ezek szerint elkészítetted? 🙂
Ajánlom mindenkinek!