Chez Sandra

HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA (GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES) – képről-képre

Sokan tartanak a hortobágyitól, mert macerásnak gondolják. Pedig egyáltalán nem az! Én külön szeretem benne azt, hogy több napra is finom fogás: egyik nap a finom paprikás csirkét lehet enni nokedlivel, másik nap pedig valamilyen palacsintába töltve lehet tálalni. Arra figyeljünk, hogy ne süssük túl, mert akkor könnyen “kiszárad”. Adott esetben remekül fagyasztható is, csak ilyenkor fontos, hogy a mártást külön fagyasszuk! Felengedés után sütőben kell átforrósítani a ráöntött szafttal együtt.

Nálunk családi ebédek egyik kihagyhatatlan, remek fogása!

 

Ha szempont a tejmentesség is, akkor vagy kihagyom egyszerűen belőle a tejfölt, vagy rizstejszínnel helyettesítem. Ha csak a laktózt kell kerülni, helyettesíthető laktózmentes tejföllel is.

 

allo

 
HOZZÁVALÓK
 
12 db palacsinta
2 dl laktózmentes tejföl
 
 
ELKÉSZÍTÉS
 
 
A bő lére készített paprikás csirkéből vegyük ki a csirkecombokat, csontozzuk ki, és leszedett húst, a bőrét és a gombák kb felét húsdarálóval (hiányában mixerrel) daráljuk le. A bőrét azért daráljuk bele, hogy ne legyen olyan száraz a húspép.
 
 
 
Kanalazzunk hozzá egy pár kanál szaftot, keverjük el, majd a palacsinták közepén egyenletesen kenjük el. 
 
 
 
A töltelékre hajtsuk rá először a két oldalát, majd tekerjük fel! 
 
 

 
 
A gombás csirke mártásához adjunk tejfölt, majd locsoljuk meg vele a feltekert és sütőtálban szorosan egymás mellé pakolt palacsintákat. 
 
Előmelegített sütőben kb 200 °C-on 10 perc alatt süssük készre!
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!