MINDENMENTES, LOW CARB svéd gombasaláta

Vendégváróként szeretek hideg salátákat készíteni. Előre könnyen megcsinálhatóak, sőt el is kell készíteni, hogy legyen ideje az ízeknek rendesen összeérni. Ezt a salátát is érdemes előző este elkészíteni, de tálalás előtt 2-3 órával mindenképpen!

Akár magában, akár sültek mellé tökéletes!

Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

500 gramm csiperkegomba

1 vékony szál póréhagyma

4 ek olívaolaj

2 nagyobb érett paradicsom

100 gramm paradicsompüré

1 ek kakukkfű

1 kk fűszerpaprika

1 babérlevél

csipet só, frissen őrölt tarka bors

1 tk eritritol/cukor

10 dkg sűrített paradicsom

1 tk balzsamecet

ELKÉSZÍTÉS

A gombát tisztítsuk meg, és aprítsuk fel a póréhagymával együtt. Egy edényben hevítsük fel az olívaolajat, majd pároljuk üvegesre a hagymát. Húzzuk félre, szórjuk meg a pirospaprikával és alaposan keverjük el. Adjuk hozzá a felaprított gombákat is, a megmosott és lepürésített paradicsomokat, a paradicsompürét és a fűszereket.

Fedő alatt alacsony hőmérsékleten, időnként kevergetve kb 20 perc alatt főzzük készre. Ha kész, zárjuk le, adjuk hozzá az édesítőt és az ecetet. Hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe minimum 2-3 órára.

 

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!

 

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »