Vendégváróként szeretek hideg salátákat készíteni. Előre könnyen megcsinálhatóak, sőt el is kell készíteni, hogy legyen ideje az ízeknek rendesen összeérni. Ezt a salátát is érdemes előző este elkészíteni, de tálalás előtt 2-3 órával mindenképpen!
Akár magában, akár sültek mellé tökéletes!
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
500 gramm csiperkegomba
1 vékony szál póréhagyma
4 ek olívaolaj
2 nagyobb érett paradicsom
100 gramm paradicsompüré
1 ek kakukkfű
1 kk fűszerpaprika
1 babérlevél
csipet só, frissen őrölt tarka bors
1 tk eritritol/cukor
10 dkg sűrített paradicsom
1 tk balzsamecet
ELKÉSZÍTÉS
A gombát tisztítsuk meg, és aprítsuk fel a póréhagymával együtt. Egy edényben hevítsük fel az olívaolajat, majd pároljuk üvegesre a hagymát. Húzzuk félre, szórjuk meg a pirospaprikával és alaposan keverjük el. Adjuk hozzá a felaprított gombákat is, a megmosott és lepürésített paradicsomokat, a paradicsompürét és a fűszereket.
Fedő alatt alacsony hőmérsékleten, időnként kevergetve kb 20 perc alatt főzzük készre. Ha kész, zárjuk le, adjuk hozzá az édesítőt és az ecetet. Hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe minimum 2-3 órára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: