Nagyszüleimnél a vasárnapi menü rendre a klasszik húsleves-meggyszósz-rántott hús triót takarta. Mostanra eléggé megváltozott már – nálunk legalábbis – a hétvégi menü, de a meggyszósz még mindig időről-időre asztalra kerül. Most egy kicsit csavartam az elkészítésén, és részben önmagával sűrítettem be.
Nem egy bonyolult fogás, ráadásul nagyon gyorsan el is készíthető, hiszen a gyümölcsöknek nem kell hosszú főzési idő.
Aki szeretné akár mandula, vagy kókusztejszínnel is elkeverheti a keményítőt. Nálunk most ezek nélkül, magában készült, és így is nagyon finom lett!
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
750 gramm fagyasztott magozott megy
3 ek eritritol
1/2 citrom leve
1 kk őrölt fahéj
2 ek tápióka keményítő
ELKÉSZÍTÉS
A meggyet tegyük fel főni annyi vízzel, ami épp ellepi. Főzzük meg a fűszerekkel és az édesítővel 8-10 perc alatt, majd vegyünk ki kb 250 grammnyit belőle egy tálba, és botmixerrel pürésítsük össze. Habverő segítségével keverjük csomómentesre a keményítővel, és folyamatosan merőkanalanként adjuk hozzá a főzőlevet. Végül ha már elég híg öntsük vissza az edénybe, és folyamatos kevergetés mellett (figyelve, hogy ne égjen le!) sűrítsük be vele a szószt. Zárjuk le, majd facsarjuk rá a citrom levét, keverjük össze, és azonnal tálalható!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: