Glutén-, és laktózmentes tésztasaláta

Sokszor kerül tésztasaláta az asztalra. Szeretjük mert gyorsan, és előre elkészíthető, remek köret, de magában is megállja a helyét.

Érdemes is előre elkészíteni, hogy az ízek kellőképpen össze tudjanak érni. Ez minimum 2-3 óra, de akár egy egész éjszaka is állhat. Természetesen hűtőben!

A glutén-, és laktózmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

HOZZÁVALÓK

 

250 gramm glutén- és laktózmentes tészta

200 gramm laktózmentes tejföl

200 gramm laktózmentes mascarpone

200 gramm glutén-, és laktózmentes majonéz

1 tk dijoni mustár

1 tk porXukor

2 közepes paradicsom

1 tk só

őrölt tarkabors

1 ek szárított oregánó

1/4 kk őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

 

A tésztát főzzük meg sós vízben, szűrjük le, hideg folyó víz alatt öblítsük át, majd tegyük félre. Egy nagy tálban keverjük el a tejfölt a mascarponéval és a majonézzel. Adjuk hozzá a megmosott, és apróra felkockázott paradicsomot, a fűszereket és az édesítőt. Alaposan keverjük össze a lehűlt tésztával, és tegyük egy-két órára hűtőszekrénybe. Frissen őrölt tarka borssal megszórva kínáljuk!

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »