Sokszor kerül tésztasaláta az asztalra. Szeretjük mert gyorsan, és előre elkészíthető, remek köret, de magában is megállja a helyét.
Érdemes is előre elkészíteni, hogy az ízek kellőképpen össze tudjanak érni. Ez minimum 2-3 óra, de akár egy egész éjszaka is állhat. Természetesen hűtőben!
A glutén-, és laktózmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
250 gramm glutén- és laktózmentes tészta
200 gramm laktózmentes tejföl
200 gramm laktózmentes mascarpone
200 gramm glutén-, és laktózmentes majonéz
1 tk dijoni mustár
1 tk porXukor
2 közepes paradicsom
1 tk só
őrölt tarkabors
1 ek szárított oregánó
1/4 kk őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát főzzük meg sós vízben, szűrjük le, hideg folyó víz alatt öblítsük át, majd tegyük félre. Egy nagy tálban keverjük el a tejfölt a mascarponéval és a majonézzel. Adjuk hozzá a megmosott, és apróra felkockázott paradicsomot, a fűszereket és az édesítőt. Alaposan keverjük össze a lehűlt tésztával, és tegyük egy-két órára hűtőszekrénybe. Frissen őrölt tarka borssal megszórva kínáljuk!