Töltött gömbcukkini (MINDENMENTES, LOW CARB)

A maradékhasznosítás jegyében készült a mai ebédünk: gömb cukkiniket töltöttem meg a maradék grillcsirke és maradék lecsóból készített töltelékkel.

Pofonegyszerű, gyors, elronthatatlan. Az eddig “megszokott” töltött cukkinikre tett sajt sem hiányzott róla. 

Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 toltottgombcukkini_allo

 

 

HOZZÁVALÓK

4 db gömbcukkini

300 gramm grillcsirke

kb 150 gramm (maradék) lecsó

50 ml száraz fehérbor

50 ml víz

1 vékonyabb szál póréhagyma

1 gerezd fokhagyma

só, bors, majoranna

késhegynyi őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

A cukkiniket alaposan mossuk, majd szárítsuk meg. A tetejét éles késsel vágjuk le, majd a belsejét karalábévájóval vagy egy teáskanállal kaparjuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, és tegyük félre.

Ezalatt készítsük el a tölteléket :

A maradék grillcsirkét daráljuk le. A megtisztított és felaprított póréhagymát vágjuk fel apróra a fokhagymagerezddel együtt, majd kevés kókuszzsíron vagy olívaolajon pároljuk meg. Adjuk a ledarált csirkéhez a lecsóval együtt, ízesítsük a fűszerekkel, majd alaposan forgassuk össze.

Ezzel a masszával töltsük meg a cukkinigömböket, majd vagy

1. tegyük egy actifry alsó edényébe mellérakva a kalapokat is, öntsünk alá 50 ml száraz fehérbort és 50 ml vizet és 20 perc alatt süssük készre.

2. tegyük egy hőálló tálba melléhelyezve a kalapokat is, majd öntsünk alá kb 50 ml száraz fehérbort és 50 ml vizet, fedjük le alufóliával és 200°C-os sütőben süssük 30 percig. Vegyük le az alufóliát és süssük még további 8-10 percig.

 
 
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »