A nyár slágere: MINDENMENTES cukkinikrémleves (LOW-CARB)

A nyár egyik legnagyobb slágere nálunk a cukkini. Ebből a sokoldalúan felhasználható zöldségből a legnagyobb mennyiségben krémleves készül. Van hogy kicsit tartalmasabbá tesszük egy-két belefőzött krumplival és tejszínnel is, de általában könnyedebb formában szeretjük.

A nyári hűtő egyik alapétele, egy bögrével vagy tálkával könnyen rájárhatunk, és akár magában akár magokkal felturbózva kanalazhatjuk is!

Low-carb és mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

 

 

HOZZÁVALÓK

 

500 gramm cukkini

1 közepes póréhagyma

kb. 1 liter víz

2 gerezd fokhagyma

1/2 kk őrölt fehér bors

1/4 kk őrölt szerecsendió

1 csipet só

1 db babérlevél

ízlés szerint kapor, reszelt sajt, olajos magvak, stb…

 

ELKÉSZÍTÉS

A megtisztított és felkockázott cukkinikhez adjuk a megtisztított és felkarikázott póréhagymát, és a megpucolt és négybe vágott fokhagymagerezdeket. Felöntjük annyi vízzel, hogy rendesen ellepje, majd ízesítsük babérlevéllel, sóval, őrölt fehér borssal és egy kevés őrölt szerecsendióval. Ha megfőttek a cukkinikockák vegyük ki a babérlevelet, és botmixerrel pürésítsük össze.

Melegen, langyosan, hidegen is egyaránt finom. Kínálhatjuk magokkal, kenyérkockákkal, vagy akár csak magában, kevés kaporral megszórva is!

 

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »