Csokoládés finomság a csokoládé szerelmeseinek. Nagyon egyszerűen, és gyorsan elkészíthető csokoládétorta alig fél óra alatt.
Glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
200 gramm magas kakaótartalmú glutén-, és tejmentes csokoládé
80 gramm mandulavaj
80 gramm eritritol
60 gramm darált mandula
3 egész tojás
1/2 kk őrölt fahéj
1/2 vaníliarúd
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 160°c-ra!
Vízfürdő felett olvasszuk meg egy nagy tálba a csokoládét. Kevergetés közben adagoljuk hozzá az édesítőt és a mandulavajat is. A tojásokat villával verjük fel egy másik tálba, majd adjuk a visszahűtött csokoládés masszához. Keverjük a masszához a darált mandulát, és ízesítsük a fahéjjal, és a fél vaníliarúd kikapargatott magjaival. Alaposan keverjük össze, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt 22 centiméter átmérőjű tortaformába, és az előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre!
Hagyjuk a formában kihűlni, majd mangópürével kínáljuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: