2005 óta május harmadik vasárnapja egyben a lisztérzékenység és a gluténmentes táplálkozás világnapja. Mivel ez most hétvégére esik, így újabb indok lehet egy gluténmentes édesség elkészítésére.
Most egy habkönnyű, lisztmentes csokoládétortát hoztam, amely tetejére az épp szezonját ünneplő eperből került rá a gyümölcspüré. Elronthatatlan, és gyorsan elkészíthető, nálunk többször is készült már, mert a gyors édesség kategória egyik tuti befutója.
A low-carb és a glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
5 egész tojás
4 púpos evőkanálnyi darált mandula
1 evőkanálnyi cukrozatlan holland kakaó
2 evőkanálnyi víz
100 gramm eritritol (v. 125 gramm cukor)
Tetejére:
100 gramm eper
csokoládés menta a tetejére (elhagyható!)
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A tojások sárgáját válasszuk ketté a fehérjétől.
Az eritritollal és 2 ek vízzel verjük fel a sárgákat, keverjük bele a darált mandulát, a kakaót, majd adjuk hozzá a kemény habbá felvert fehérjét. Óvatosan forgassuk össze, majd öntsük a masszát egy 20 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába.
Az előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: