Chez Sandra

Glutén-, liszt-, tejmentes alakbarát torta eperpürével kevesebb mint fél óra alatt (Low-carb)

2005 óta május harmadik vasárnapja egyben a lisztérzékenység és a gluténmentes táplálkozás világnapja. Mivel ez most hétvégére esik, így újabb indok lehet egy gluténmentes édesség elkészítésére.

Most egy habkönnyű, lisztmentes csokoládétortát hoztam, amely tetejére az épp szezonját ünneplő eperből került rá a gyümölcspüré. Elronthatatlan, és gyorsan elkészíthető, nálunk többször is készült már, mert a gyors édesség kategória egyik tuti befutója. 

A low-carb és a glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

gluténmentes_tejmentes_csokoládétorta_1

gluténmentes_tejmentes_csokoládétorta_2

 

HOZZÁVALÓK

5 egész tojás
4 púpos evőkanálnyi darált mandula
1 evőkanálnyi cukrozatlan holland kakaó
2 evőkanálnyi víz
100 gramm eritritol (v. 125 gramm cukor)

Tetejére:
100 gramm eper
csokoládés menta a tetejére (elhagyható!)

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A tojások sárgáját válasszuk ketté a fehérjétől.
Az eritritollal és 2 ek vízzel verjük fel a sárgákat, keverjük bele a darált mandulát, a kakaót, majd adjuk hozzá a kemény habbá felvert fehérjét. Óvatosan forgassuk össze, majd öntsük a masszát egy 20 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába.

Az előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre!

Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni a formában.
 
Az epret mossuk meg, botmixerrel pürésítsük össze, majd egy szitán nyomjuk át egy kanál segítségével (így tudjuk a magokat eltávolítani a püréből).
 
Szójuk meg egy kevés poreritritollal, kanalazzunk a kihűlt tortacikkelyekre a püréből, majd tegyünk a tetejére egy kevés csokoládés mentát.
 
gluténmentes_tejmentes_csokoládétorta_3
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!