MINDENMENTES padlizsánkrém – Padlizsánkrém II (low carb, glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes)

A múltkori tepsis padlizsán receptje alapján egy fantasztikus szendvicskrém készült. Ha reggelire szeretnénk, érdemes elkészíteni már előző este, hogy kellőképpen össze tudjanak érni az ízei!

A padlizsán elkészítésénél fontos, hogy vagy króm, vagy fa evőeszközzel nyúljunk csak hozzá, különben könnyen befeketedik a padlizsán húsa!

Tökéletes szendvicskrém, akár a reggeli vagy esti pirítósra kenve, akár vendégváró falatkákon kínálva!

A krém low carb, és mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

 

HOZZÁVALÓK

A sült padlizsánhoz:

2 közepes méretű padlizsán

1 fej lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

4 kis rozmaringág

2 ek olívaolaj

só, frissen őrölt tarka bors, szerecsendió

ízesítéshez:

1 tk dijoni mustár

só, frissen őrölt tarka bors

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

50 gramm növényi tejszín

(ízlés szerint még fokhagyma)

ELKÉSZÍTÉS

Készítsük el a tepsis sült padlizsánt az >> itt << leírtak alapján!

Ha megsült, vegyük le róla a fóliát, távolítsuk el a rozmaringágakat, majd tegyük egy tálba a fokhagymával és a lilahagymával együtt, és vagy villával, vagy botmixerrel pürésítsük össze!

Adjuk hozzá a dijoni mustárt, a növényi tejszínt – adhatunk hozzá még friss fokhagymát is -, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt szerecsendióval. Alaposan keverjük össze, majd fedjük le folpackkal és tegyük hűtőbe.

Facebookon is ott vagyok:
Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »