A múltkori tepsis padlizsán receptje alapján egy fantasztikus szendvicskrém készült. Ha reggelire szeretnénk, érdemes elkészíteni már előző este, hogy kellőképpen össze tudjanak érni az ízei!
A padlizsán elkészítésénél fontos, hogy vagy króm, vagy fa evőeszközzel nyúljunk csak hozzá, különben könnyen befeketedik a padlizsán húsa!
Tökéletes szendvicskrém, akár a reggeli vagy esti pirítósra kenve, akár vendégváró falatkákon kínálva!
A krém low carb, és mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
A sült padlizsánhoz:
2 közepes méretű padlizsán
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
4 kis rozmaringág
2 ek olívaolaj
só, frissen őrölt tarka bors, szerecsendió
ízesítéshez:
1 tk dijoni mustár
só, frissen őrölt tarka bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
50 gramm növényi tejszín
(ízlés szerint még fokhagyma)
ELKÉSZÍTÉS
Készítsük el a tepsis sült padlizsánt az >> itt << leírtak alapján!
Ha megsült, vegyük le róla a fóliát, távolítsuk el a rozmaringágakat, majd tegyük egy tálba a fokhagymával és a lilahagymával együtt, és vagy villával, vagy botmixerrel pürésítsük össze!
Adjuk hozzá a dijoni mustárt, a növényi tejszínt – adhatunk hozzá még friss fokhagymát is -, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt szerecsendióval. Alaposan keverjük össze, majd fedjük le folpackkal és tegyük hűtőbe.