A menüsor végén mindig jön a kérdés a gyerekektől, hogy “lesz desszert?”, s mivel az iskolában is hozzá vannak szokva – a francia étkezés mindig desszerttel vagy sajttal ér véget -, természetesen van. A vacsora végét általában gyümölccsel zárjuk, de néha-néha még oda is befér egy-egy ilyen finomság.
Pofonegyszerűen, és 10 perc alatt elkészíthető, nem utolsó sorban pedig mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható! Az pedig külön plusz pont, hogy még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni!
Ha érdekel, hasonló golyókat még ide kattintva is találhatsz!
Ebből a mennyiségből nálam 17 db golyó lett, de ha picit lecsípünk belőle 20 darabbal is lehet számolni!
HOZZÁVALÓK
100 gramm kókuszreszelék
85 gramm szeletelt mandula
100 gramm aszalt (cukrozatlan!) sárgabarack
125 gramm aszalt (cukrozatlan!) áfonya
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük az aszalványokat egy robotgépbe, és pürésítsük össze! Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, és a mandulaszeletek harmadát, majd ismét kapcsoljuk be a robotgépet, és pár perc alatt dolgozzuk össze. Végezetül tegyük egy tálba gyúrjuk össze a maradék mandulaszeletekkel együtt, majd egy evőkanálnyit a masszából két kezünk között formázzunk gömb alakúra és a kész golyókat tegyük egy tálra.
Nagyon szeretem a receptjeidet, meg is osztom gyakran az Allergia Blog Facebook oldalán, például ezt is. Csak annyit engedj meg, hogy sajnos ez sem mindenmentes -amiben van olajos mag, az még nem ez a kategória. De majdnem.