Liszt-, és tejmentes csokoládétorta epres-bazsalikomos habbal

Lisztmentes csokoládétorta fél óra alatt egy kis csavarral. Az eperhez remekül passzoló bazsalikom is került a tetején lévő habba, és a csokoládés menta is dob egy kicsit a “sima” csokoládétortán.

A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!

 

HOZZÁVALÓK

4 egész tojás

100 gramm eritritol

100 gramm glutén-, tejmentes csokoládé

30 gramm tej-, és laktózmentes margarin

1 csipet só

1 kk vaníliaaroma

25 gramm burgonyakeményítő

100 gramm eper + pár szem a tetejére

4-5 levél bazsalikom

3 dl növényi tejszín

1 ek eritritol

1 zacskó dr oetker expressz zselatin fix

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.

A tojásokat válasszuk szét, és egy robotgépben a csipet sóval verjük kemény habbá a fehéjéket. A csokoládét olvasszuk meg a margarinnal együtt, majd keverjük az eritritollal habosra kevert tojássárgás masszához. Adjuk hozzá a keményítőt, majd alaposan keverjük össze. Óvatosan forgassuk össze a felvert fehérjehabbal, öntsük egy 20 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába, és az előmelegített sütőben süssük 20 percig.

Hűtsük ki, addig készítsük el a krémet:

100 gramm epret botmixerrel pürésítsünk össze a bazsalikommal együtt, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a felesleges epermagok ne kerüljenek bele! Öntsük egy mérőpohárba az átszűrt eperpürét, majd öntsük fel annyi tejszínnel, hogy 4 decilitert kapjunk (Nekem 3 deciliter növényi tejszín kellett hozzá. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi eritritolt, egy zacskó zselatin fixt, majd verjük fel kemény habbá. Egy spatulával simítsuk a kihűlt csokoládés alapra, tegyük ki a tetejét eperszemekkel és szórjuk meg csokoládés mentával.

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!

 

 

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »