Lisztmentes csokoládétorta fél óra alatt egy kis csavarral. Az eperhez remekül passzoló bazsalikom is került a tetején lévő habba, és a csokoládés menta is dob egy kicsit a “sima” csokoládétortán.
A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
4 egész tojás
100 gramm eritritol
100 gramm glutén-, tejmentes csokoládé
30 gramm tej-, és laktózmentes margarin
1 csipet só
1 kk vaníliaaroma
25 gramm burgonyakeményítő
100 gramm eper + pár szem a tetejére
4-5 levél bazsalikom
3 dl növényi tejszín
1 ek eritritol
1 zacskó dr oetker expressz zselatin fix
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
A tojásokat válasszuk szét, és egy robotgépben a csipet sóval verjük kemény habbá a fehéjéket. A csokoládét olvasszuk meg a margarinnal együtt, majd keverjük az eritritollal habosra kevert tojássárgás masszához. Adjuk hozzá a keményítőt, majd alaposan keverjük össze. Óvatosan forgassuk össze a felvert fehérjehabbal, öntsük egy 20 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába, és az előmelegített sütőben süssük 20 percig.
Hűtsük ki, addig készítsük el a krémet:
100 gramm epret botmixerrel pürésítsünk össze a bazsalikommal együtt, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a felesleges epermagok ne kerüljenek bele! Öntsük egy mérőpohárba az átszűrt eperpürét, majd öntsük fel annyi tejszínnel, hogy 4 decilitert kapjunk (Nekem 3 deciliter növényi tejszín kellett hozzá. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi eritritolt, egy zacskó zselatin fixt, majd verjük fel kemény habbá. Egy spatulával simítsuk a kihűlt csokoládés alapra, tegyük ki a tetejét eperszemekkel és szórjuk meg csokoládés mentával.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: