Fasírtot nem csak marha-, sertés vagy szárnyasokból készíthetünk. Halból, azon belül lazacból is igen ízletes, és egészséges korongokat formázhatunk! A lazac értékes tulajdonságairól >>itt<< olvashattok!
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (8 db fasírthoz)
280 gramm bőrétől megfosztott lazacfilé
1 duci gerezd fokhagyma
1 szál vékony póréhagyma
2 ek kapor
1 ek útifűmaghéj
1 kezeletlen héjú citrom lereszelt héja és leve
só, frissen őrölt tarka bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
120 gramm főtt quinoa
ELKÉSZÍTÉS
Készítsük el a quinoát (ugyanúgy mint a rizst!).
Ezalatt tegyük egy késes mixerbe a nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a lazacot, majd pürésítsük össze. Ízesítsük a fűszerekkel, adjuk hozzá az útifűmaghéjat, reszeljük bele a citrom héját, majd facsarjuk hozzá a levét is. Még egyszer pürésítsük össze, majd keverjük össze a megfőtt quinoával.
Alaposan gyúrjuk össze (lazább tésztát fogunk kapni mint a “hagyományos fasírt” esetében!), majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle.
200°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 35-40 perc alatt süssük készre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: