Szeretem az olyan süteményeket, amelyeket egyszerű elkészíteni, mégis valahol érezhetőek rajtuk, hogy nem egy új keletű, felkapott, trendi finomságról van szó. Ezért is szeretjük például a tarte tatint, amelyen szintúgy, mint ezen a morzsasütin (crumblen) érezhető, hogy akár nagyanyáik konyhájában is készülhetett volna.
Egy kicsit alakbarátosított verzióban, és mindenmentesen készült el ma nálunk, készítsétek ti is el, pofonegyszerű, és egyszerűen elronthatatlan!!! Még mérleg sem kell hozzá, elég egy 2,5 decis bögre és egy evőkanál a mennyiségek kiméréséhez!
Low carb, és mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
A receptben szereplő szeder lecserélhető bármely más piros bogyós gyümölcsre is, én a mélyhűtőben lévő szederből készítettem, had fogyjon, ha már úgyis virágzik a bokor!
HOZZÁVALÓK
4 csésze szeder, vagy más piros bogyós gyümölcs (mirelit)
2 ek eritritol
1 kk őrölt fahéj
A morzsához:
1 csésze darált mandula
1/4 csésze kókuszzsír
2 bő maroknyi szeletelt mandula
2 ek eritritol
1/2 vaníliarúd kikapargatott magjai
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 190°C-ra!
Tegyük egy 18 centiméter átmérőjű tálba (nálam tortaforma lett ez) a fagyott szederszemeket. Szórjuk meg az eritritollal és a fahéjjal, majd forgassuk össze.
A megolvasztott kókuszzsírt keverjük össze a darált és szeletelt mandulával, az eritritollal, és a vaníliával.
A morzsával egyenletesen fedjük be a szederszemeket, és az előmelegített sütőben süssük készre 35 perc alatt!
Langyosra hűtve magában, vagy akár fagylalt mellé tálaljuk!
Koszonom szepen a dicseretet 🙂 Sajnalom a magallergiat 🙁
Sajnos a kislányom ezt sem ehetné, mert van benne olajos mag – mandula…
Fantasztikus a blogod, igyekszem sok receptet megosztani az Allergia Blog facebook oldalán tőled! Nagyon tetszik, gratulálok!