Chez Sandra

DIY – Készítsd otthon, egyszerűen! – MINDENMENTES csibefalatok

A hűtőpultokban/fagyasztókban nagy számmal találhatunk előre elkészített csibefalatokat, amelyeket csak bő olajban vagy sütőbe téve kell megsütni. Kis idő ráfordításával azonban ez egyszerűen, könnyen elkészíthető otthon is akár ebédre akár vacsorára kevés munkával! 

Érdemes nagyobb mennyiséget készítenünk egyszerre, mert lefagyasztható, így csak kivesszük és már süthetjük is (csakúgy mint a kétes eredetű, zacskós fajtáját.)

Nálam most burgonyapehelyben lettek megforgatva, de lecserélhetitek akár darált zabkorpára vagy ledarált zabpehelyre is!

Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!

 

csibefasirt_allo_1

 

HOZZÁVALÓK

 

500 gramm csirkemell
1 közepes szál póréhagyma
1+1 ek kókuszzsír

késhegynyi őrölt szerecsendióval
1 tk útifűmaghéj
2 ek burgonyapehely + 3 ek a hempergetéshez

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Egy evőkanálnyi kókuszzsíron dinszteljük meg a megtisztított és felaprított póréhagymát, majd a lehártyázott, és felkockázott csirkemellel együtt daráljuk le. Ízesítsük sóval, késhegynyi őrölt szerecsendióval. Adjuk hozzá a kb 2 evőkanálnyi vízzel zselésre kevert útifűmaghéjat, és kb 2 evőkanálnyi burgonyapelyhet.
A húspépből egy evőkanál segítségével szaggassunk ki golyókat, hempergessük meg a maradék burgonyapehelyben, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és kissé lapítsuk le. Spricceljük le egy evőkanálnyi megolvasztott kókuszzsírral, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára (35-40 perc)!

 

csibefasirt_fekvo_2

 

csibefasirt_fekvo_1

 

 
 
cs_fb

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!