A hűtőpultokban/fagyasztókban nagy számmal találhatunk előre elkészített csibefalatokat, amelyeket csak bő olajban vagy sütőbe téve kell megsütni. Kis idő ráfordításával azonban ez egyszerűen, könnyen elkészíthető otthon is akár ebédre akár vacsorára kevés munkával!
Érdemes nagyobb mennyiséget készítenünk egyszerre, mert lefagyasztható, így csak kivesszük és már süthetjük is (csakúgy mint a kétes eredetű, zacskós fajtáját.)
Nálam most burgonyapehelyben lettek megforgatva, de lecserélhetitek akár darált zabkorpára vagy ledarált zabpehelyre is!
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
500 gramm csirkemell
1 közepes szál póréhagyma
1+1 ek kókuszzsír
só
késhegynyi őrölt szerecsendióval
1 tk útifűmaghéj
2 ek burgonyapehely + 3 ek a hempergetéshez
ELKÉSZÍTÉS
Egy evőkanálnyi kókuszzsíron dinszteljük meg a megtisztított és felaprított póréhagymát, majd a lehártyázott, és felkockázott csirkemellel együtt daráljuk le. Ízesítsük sóval, késhegynyi őrölt szerecsendióval. Adjuk hozzá a kb 2 evőkanálnyi vízzel zselésre kevert útifűmaghéjat, és kb 2 evőkanálnyi burgonyapelyhet.
A húspépből egy evőkanál segítségével szaggassunk ki golyókat, hempergessük meg a maradék burgonyapehelyben, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és kissé lapítsuk le. Spricceljük le egy evőkanálnyi megolvasztott kókuszzsírral, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára (35-40 perc)!
Kommentek