MINDENMENTES vinaigrette – a franciák salátaöntete

A tartalmas, nehéz, esetenként tejszínes/joghurtos salátaöntetek helyett érdemes kipróbálni a franciák körében igen kedvelt öntetet. Akár zöldsalátákra, akár paradicsommal, uborkával, vagy bármilyen más zöldséggel készülő salátához jól illik! 
 
Nagyon egyszerű elkészíteni, a titka a megfelelő arányok betartásán múlik!
 
Nálam most még került bele pici chili is, de ez nem tartozik az alaprecepthez. Viszont ízlés szerint fűszerezhetjük akár tárkonnyal, akár erősebb fűszerekkel is!
 
Mindenmentes, így a glutén-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
 
 
HOZZÁVALÓK
 
1 ek ecet

3 ek olívaolaj

1 kk mustár

pici só

késhegynyi frissen őrölt tarka bors
 
ELKÉSZÍTÉS
 
Tegyünk egy kisebb tálkába 1 rész ecethez 3 rész olívaolajat, a kávéskanálnyi mustárt, sót, és a borsot. 
Egy villa vagy kiskanál segítségével addig verjük, míg egy homogén szószt nem kapunk! (Olyan mozdulatokkal, mintha a tojást vernénk fel! )
 
Ha még jobban le akarjuk egyszerűsíteni a munkát, tegyük egy kisebb befőttes üvegbe a hozzávalókat, csavarjuk rá a tetejét, és rázzuk addig míg össze nem áll a szósz!
 
 
  
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »