A hagyományos panírozás helyett legközelebb próbáljátok ki ezt a zöld citromos, kukoricapelyhes változatot! Megéri!
A glutén-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
400 gramm csirkemell
150 gramm cukrozatlan, gluténmentes kukoricapehely
1 lime leve és lereszelt héja
3 egész tojás
150 gramm kukoricaliszt
1 nagy kanál olaj
Az áztatáshoz:
300 ml növényi tej (rizs)
só, bors, 1 fokhagymagerezd
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellet szeleteljük fel, majd enyhén lazítsuk meg a rostjait (klopfoljuk ki!)
Tegyük egy tálba, és öntsük le a fokhagymás- sós-borsos tejjel. Hagyjuk így minimum 1-2 órát, de akár egy egész éjszakára is ázhat benne.
Panírozáshoz tegyük egy tálba a kukoricalisztet, egy másikba a tojást, a harmadikba pedig a nagyon apróra ledarált kukoricapelyhet. Reszeljük a lime levét a kukoricapehely darához, majd facsarjuk a tojássárgájához a levét.
Forgassuk meg a csirkemelleket a liszt-tojás-pehelykeverékbe egymás után, majd tegyük actifry sütőbe, és egy kanál olajjal 20 perc alatt süssük készre. (Bő zsiradékban is kisüthetjük a szeleteket!)
Ha tetszett a poszt köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel, barátaiddal is! Ha nem szeretnél ezentúl lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti(!) rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Kommentek