Glutén-, és tejmentes Quiche Lorraine

Quiche (ejtsd: kis) a francia konyha, ezen belül is Alsace egyik igen kedvelt étele. Nálunk most egy glutén-, és tejmentes verziója készült, amely alapját egy elő/vakon sütött kosár adja, melybe később egy tojásos- rizstejszínes- szalonnás töltelék kerül.

A glutén-, tej-, és fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

 

HOZZÁVALÓK

A tésztához

150 gramm lenmagliszt

50 gramm hajdinaliszt

1 tojás

2 evőkanál olívaolaj

½ kávéskanál só

kb ½ dl víz

A töltelékhez:

100 gramm füstölt szalonna

3 tojás

1/2 póréhagyma

20 cl rizstejszín

só, bors, őrölt szerecsendió

1 marék apróra vágott petrezselyem

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

Keverjük össze a liszteket a tojást és a sót. Alaposan gyúrjuk össze a víz hozzáadagolásával. Nyújtsuk ki egy lisztezett nyújtólapon, majd nyomkodjuk egy 20 cm átmérőjű pitesütő formába (én szilikont használok, azt nem kell sem lisztezni, sem sütőpapírral kibélelni).

Fedjük le sütőpapírral, és öntsük rá a sütőgyöngyöt, vagy a sütésre használt babot.

Az előmelegített sütőben süssük elő 10 perc alatt.

Ezalatt készítsük el a tölteléket:

Aprítsuk fel a póréhagymát, a petrezselymet és a szalonnát. Egy serpenyőben folyamatos kevergetés mellett pároljuk üvegesre a hagymát. Ezalatt egy tálban villával verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a rizstejszínt. Öntsük az üvegesre párolt póréhagymához, keverjük össze, majd ízesítsük a fűszerekkel.

Öntsük a masszát az elősütött tésztára, és a sütőbe visszatolva süssük készre 25 perc alatt.

 

 

 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 

 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »