Franciaországban “palmier au basilic” néven futó gyors sósságot otthon is könnyen, egyszerűen elkészíthetjük leveles tésztából.
Nincs szükségünk hozzá másra, mint egy csomag leveles tésztára, egy nagy marék bazsalikomra, és olívaolajra. Ha bírjuk és szeretjük, adhatunk még hozzá 2-3 gerezd fokhagymát is!
Azonban most nem a hagyományos csiga formában tekerjük fel, hanem mind a két oldalról befelé, így sütés után egy pálmalevél formát formáz a sütemény.
Ez egy alaprecept, a tésztára kerülhet még ízlés szerint sonka, paradicsom, olíva-, vagy akár kapribogyó is.
HOZZÁVALÓK
250 gramm mindenmentes leveles tészta
egy nagy marék friss bazsalikom
1/2 dl olívaolaj
frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra!
A bazsalikomot az olívaolajjal együtt pürésítsük össze botmixerrel!
A négyzetre nyújtott tésztát kenjünk meg a bazsalikomos krémmel, majd kezdjük el mindkét oldalról feltekerni.
A két oldalról feltekert tésztát vágjuk fel ujjnyi vastagságúra, majd a sütőpapírral bélelt tepsiben süssük kb 15 percig, míg a tészta szép aranybarna nem lesz!