MINDENMENTES bazsalikomos leveles

Franciaországban “palmier au basilic” néven futó gyors sósságot otthon is könnyen, egyszerűen elkészíthetjük leveles tésztából.

Nincs szükségünk hozzá másra, mint egy csomag leveles tésztára, egy nagy marék bazsalikomra, és olívaolajra. Ha bírjuk és szeretjük, adhatunk még hozzá 2-3 gerezd fokhagymát is!

Azonban most nem a hagyományos csiga formában tekerjük fel, hanem mind a két oldalról befelé, így sütés után egy pálmalevél formát formáz a sütemény. 

Ez egy alaprecept, a tésztára kerülhet még ízlés szerint sonka, paradicsom, olíva-, vagy akár kapribogyó is.

 
Megfelelő tésztát használva a mindenmentes, vagyis a glutén-, tojás-, tejmentes diétákban fogyasztható!
 
 
 

HOZZÁVALÓK

250 gramm mindenmentes leveles tészta

egy nagy marék friss bazsalikom

1/2 dl olívaolaj

frissen őrölt tarka bors

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra!

A bazsalikomot az olívaolajjal együtt pürésítsük össze botmixerrel!

A négyzetre nyújtott tésztát kenjünk meg a bazsalikomos krémmel, majd kezdjük el mindkét oldalról feltekerni.

A két oldalról feltekert tésztát vágjuk fel ujjnyi vastagságúra, majd a sütőpapírral bélelt tepsiben süssük kb 15 percig, míg a tészta szép aranybarna nem lesz!



 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »