Csupa csokoládés lisztmentes csokoládétorta fél óra alatt (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

Ez a torta egy kedves barátunk születésnapjára készült. Az alapja egy nagyon finom liszt-, és tejmentes piskóta, amelyre egy csokoládés tejszínes-mascarponés krém került. Az pedig külön jó benne, hogy fél óra alatt elkészíthető!

A glutén-, liszt-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

 

 

HOZZÁVALÓK

 

A tortához:

200 gramm gluténmentes csokoládé

4 egész tojás

20 gramm gluténmentes kukoricakeményítő (Maizena)

125 gramm eritritol (v. 100 gramm cukor)

50 gramm olívaolaj

1 csipet só

1 vaníliarúd kikapargatott belseje

A krémhez:

100 gramm étcsokoládé

150 ml tejszín

250 gramm mascarpone

2 ek cukrozatlan holland kakaó

5 ek eritritol v. 3 ek nádcukor

gyümölcsök a tetejére

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

A felkockázott csokoládét és a vajat – egy lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett). Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 2-3 perc alatt kemény habbá. Csurgassuk hozzá a megolvasztott csokoládét, adjuk hozzá a sót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a kukoricakeményítőt.

Keverjük össze, öntsük egy 22 centiméteres kerek szilikon tortaformába, és az előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt (tűpróba!)

Hűtsük ki, ezalatt készítsük el a krémet:

Gőzfürdő felett olvasszuk meg a csokoládét, majd tegyük félre hogy kihűljön (néhányszor keverjük át)!

A tejszínt a cukrot és a mascarponét tegyük egy tálas mixerbe, és verjük fel. Keverjük  hozzá a kakaóport is, majd az egészet kenjük a tortánk tetejére.

Ízlés szerint gyümölcsökkel tegyük ki a tetejét!

 

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »