Ez a torta egy kedves barátunk születésnapjára készült. Az alapja egy nagyon finom liszt-, és tejmentes piskóta, amelyre egy csokoládés tejszínes-mascarponés krém került. Az pedig külön jó benne, hogy fél óra alatt elkészíthető!
A glutén-, liszt-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
A tortához:
200 gramm gluténmentes csokoládé
4 egész tojás
20 gramm gluténmentes kukoricakeményítő (Maizena)
125 gramm eritritol (v. 100 gramm cukor)
50 gramm olívaolaj
1 csipet só
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
A krémhez:
100 gramm étcsokoládé
150 ml tejszín
250 gramm mascarpone
2 ek cukrozatlan holland kakaó
5 ek eritritol v. 3 ek nádcukor
gyümölcsök a tetejére
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A felkockázott csokoládét és a vajat – egy lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett). Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 2-3 perc alatt kemény habbá. Csurgassuk hozzá a megolvasztott csokoládét, adjuk hozzá a sót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a kukoricakeményítőt.
Keverjük össze, öntsük egy 22 centiméteres kerek szilikon tortaformába, és az előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt (tűpróba!)
Hűtsük ki, ezalatt készítsük el a krémet:
Gőzfürdő felett olvasszuk meg a csokoládét, majd tegyük félre hogy kihűljön (néhányszor keverjük át)!
A tejszínt a cukrot és a mascarponét tegyük egy tálas mixerbe, és verjük fel. Keverjük hozzá a kakaóport is, majd az egészet kenjük a tortánk tetejére.
Ízlés szerint gyümölcsökkel tegyük ki a tetejét!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: