Remek köret 10 perc alatt: párolt sárgarépa (MINDENMENTES, LOW-CARB)

Megboldogult nagymamám a vasárnapi nagy családi ebédeknél mindig próbálkozott kicsi konyháját minél több jókedvvel és egészséges fogással megtölteni. Bár azért a család férfi tagjainak is mindig kedvezett egy-egy burgonya vagy rizs körettel, akik anno eléggé háborogtak egy-egy reform fogás hallatán. Mi gyerekek viszont nagyon örültünk a frissen sültek köreteként kapott vajon párolt sárgarépának.

A sárgarépa iránti szeretetet szerencsére sikerült továbbadnom a gyermekek felé is, bár a kezdeti vaj helyett már kókuszzsírral készítem, így mindenki számára fogyasztható lett. Nagyon egyszerűen, és gyorsan elkészíthető. Ha nem égetjük le, egyszerűen elronthatatlan!!!

Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

5 szál közepes sárgarépa

2 gerezd fokhagyma

2 ek kókuszzsír

1 csipet só

frissen őrölt tarka bors

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

kb 1-1,5 dl víz vagy zöldségalaplé

5-6 szál petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

A sárgarépákat tisztítsuk meg, majd vágjuk egyenletes vastagságú karikákra. Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, majd futtassuk meg rajta a sárgarépakarikákat folyamatos kevergetés mellett (2-3 perc).

Ízesítsük a só kivételével a fűszerekkel, öntsük fel az alaplével és fedő alatt közepes hőmérsékleten 7-8 perc alatt pároljuk készre. Ha már elfőtte a levét, de még úgy érezzük nem elég puhák a répakarikák pótoljuk a folyadékot!

Tálalás előtt sózzuk meg ízlés szerint, és szórjuk meg a megmosott és felaprított petrezselyemzölddel!

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
 
Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »