MINDENMENTES tengeri poêlée méditerranéenne

Egy nagyon finom, és gyorsan elkészíthető vacsora vagy ebédötlet lehet ez a lazacból és tengeri finomságokból készülő fogás.

Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, fehér cukor-, tojásmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

1 marék brokkolirózsa

1 paradicsom

4-5 csiperke gomba megtisztítva és felszeletelve

200 gramm lazacfilé

1 marék kagyló

1 marék tengeri herkentyű vegyesen

1 vékony szál póréhagyma

1 lime leve

olívaolaj

1 púpos evőkanálnyi szardellapaszta

1 ducibb gerezd fokhagyma

só, frissen őrölt tarka bors

1/2 kk őrölt szerecsendió

zöld fűszerek: apróra vágott bazsalikom, snidling

2 dl száraz fehérbor

ELKÉSZÍTÉS

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a megtisztított és négybe vágott fokhagymát, a szardellapasztát, és a zöldségeket: a megtisztított és vékony karikákra vágott póréhagymát, a paradicsomot és a megpucolt és felszeletelt gombákat is. Ízesítsük a fűszerekkel, és adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott lazacot, a kagylót, és a többi tengeri herkentyűt. Öntsük fel a fehérborral, és főzzük 10-12 perc alatt közepes hőmérsékleten puhára. Zárjuk le, majd csavarjuk rá a lime levét.

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »