Egy nagyon finom, és gyorsan elkészíthető vacsora vagy ebédötlet lehet ez a lazacból és tengeri finomságokból készülő fogás.
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, fehér cukor-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
1 marék brokkolirózsa
1 paradicsom
4-5 csiperke gomba megtisztítva és felszeletelve
200 gramm lazacfilé
1 marék kagyló
1 marék tengeri herkentyű vegyesen
1 vékony szál póréhagyma
1 lime leve
olívaolaj
1 púpos evőkanálnyi szardellapaszta
1 ducibb gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt tarka bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
zöld fűszerek: apróra vágott bazsalikom, snidling
2 dl száraz fehérbor
ELKÉSZÍTÉS
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a megtisztított és négybe vágott fokhagymát, a szardellapasztát, és a zöldségeket: a megtisztított és vékony karikákra vágott póréhagymát, a paradicsomot és a megpucolt és felszeletelt gombákat is. Ízesítsük a fűszerekkel, és adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott lazacot, a kagylót, és a többi tengeri herkentyűt. Öntsük fel a fehérborral, és főzzük 10-12 perc alatt közepes hőmérsékleten puhára. Zárjuk le, majd csavarjuk rá a lime levét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: