Habkönnyű glutén-, tej-, és fehér cukormentes csokoládétorta

A csokoládétorta továbbra is nagy kedvencünk. Most a vasárnapi menüsor végére egy habkönnyű változata készült el, szem előtt tartva, hogy mindenki fogyaszthassa, így nem került bele sem vaj, sem másmilyen tejtermék. Pofonegyszerűen, és gyorsan elkészíthető!

A glutén-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

 

125 gramm glutén-, és tejmentes magas kakaótartalmú csokoládé

125 gramm eritritol vagy 100 gramm cukor

50 gramm darált mandula

12,5 cl kókusztej

2 ek kókusztejszín

1 ek kókuszliszt

1 tk vaníliakivonat

4 egész tojás

1/2 kezeletlen héjú narancs lereszelt héja, és egy kocka csokoládé (a díszítéshez)

 

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkció).

Az apróra tört csokoládét a kókusztejjel és kókusztejszínnel – egy lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett). Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 2-3 perc alatt habbá. Csurgassuk hozzá a vaníliát, a megolvasztott csokoládét, a kókuszlisztet és a darált mandulát. Keverjük össze, majd öntsük egy 22 centiméteres szilikon tortaformába.

Előmelegített sütőben 23-25 perc alatt süssük készre (tűpróba!)!

Hagyjuk hidegre hűlni a formában, majd reszelt narancshéjjal és csokoládéreszelékkel megszórva kínáljuk!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »