Chez Sandra

Glutén-, tej-, fehér cukormentes almatorta

Az almatorták nagy kedvenceink, főleg ez a vékony tésztájú, amit csak egy pitesütőtálba nyomkodva vakon elősütök, majd rákanalazom az almapürét, kirakom a tetejét almaszeletekkel és negyed óra alatt készre sütök.

Pofonegyszerű, és nagyon gyorsan kész van, nem utolsó sorban pedig a glutén-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

tarte_allo

HOZZÁVALÓK

A tésztához:
200 gramm barna rizsliszt
50 gramm darált mandula
100 gramm eritritol
125 gramm tejmentes margarin
1 tojás
1 csipet só
1 tk ecet

6 db alma
100 gramm eritritol
1/2 kk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt gyömbér

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Tegyük a lisztet és a darált mandulát a robotgép táljába, adjuk hozzá a puha zsiradékot, a tojást és a többi hozzávalót. Alaposan gyúrjuk össze (ha nem állna össze, adhatunk hozzá egy kevés vizet), majd nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságú körré egy sütőpapíron, és tekerjük fel. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük felhasználásig hűtőbe!

Az almákat (4 db) alaposan mossuk és hámozzuk meg, majd reszeljük le pépessé. Keverjük el az eritritollal, majd ízesítsük az őrölt gyömbérrel, és a fahéjjal.
A maradék almát (2 db) karikázzuk fel!

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
Nyomkodjuk egy pite sütő tálba a tésztát és villával szurkáljuk meg több helyen. Fedjük le egy másik sütőpapírral, és tegyük rá a sütőgyöngyöket, vagy a kimondottan erre a célra használt babot, lencsét, stb… Az előmelegített sütőben süssük 10 percig.

10 perc után vegyük ki a sütőből, vegyük le róla a sütőpapírt, kanalazzuk rá az almapürét és rendezzük el a tetején az almaszeleteket. Szórjuk meg egy-két evőkanálnyi eritritollal, kevés őrölt fahéjjal majd 200°C-ra előmelegített sütőben süssük készre kb 15 perc alatt.

tarte_fekvo

cs_fb

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!