Pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthetőek ezek a mindenmentes, (vagyis a glutén-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható) sós csíkok.
Nincs másra szükség hozzá mint egy csomag leveles tésztára!
HOZZÁVALÓK
1 cs. glutén-, tojás-, tejmentes leveles tészta (schar v. mester)
só, szezámmag
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A 2-3 mm vastagságú leveles tésztát tegyük a sütőpapírral együtt egy tepsibe. Kenjük le vízzel, majd szórjuk meg a sóval és a szezámmaggal.
Derelyevágóval csíkozzuk fel. (Nem kell távolabb tenni egymástól a csíkokat, sütés után a vágás mentén könnyen törhetőek/vághatóak lesznek!)
Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre! Hagyjuk kihűlni, majd a csíkok mentén ismét vágjuk át a derelyevágóval, vagy egyszerűen kézzel törjük el.