MINDENMENTES szedres sütemény

Négy kisebb banán árválkodott itthon, szerencsére a fagyasztóban is akadt még a tavaly nyáron lefagyasztott szederből, így gyorsan ebben a mindenmentes süteményben végezhették is.

HOZZÁVALÓK

4 banán (kb 300 gramm)

115 gramm eritritol (v. 100 gramm nádcukor)

1 csomag gluténmentes sütőpor

1 ek vaníliaaroma

1 doboz növényi joghurt (125 gramm)

50 gramm laktóz és tejmentes margarin

70 gramm rizsliszt

10 gramm kakaó

50 gramm kukoricakeményítő (maizena)

1 maréknyi fagyasztott szeder

ELKÉSZÍTÉS

A margarint, az eritritolt, a vaníliát és a joghurtot keverjük össze. A banánokat turmixoljuk össze, majd öntsük a joghurtos masszához.

A száraz hozzávalókat keverjük alaposan el a sütőporral, majd adjuk a joghurtos-banános masszához. Dolgozzuk össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és öntsük egy 20 centiméteres szilikon tortaformába. Rakjuk ki szederrel a tetejét, és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Vegyük le a hőmérsékletet 150°C-ra, és így süssük még 30-35 percig (tűpróba!).

Langyosra hűtve szeletelt mandulával és poreritritollal (v. porcukorral) megszórva kínáljuk!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Tovább a blogra »